dilluns, 11 de març del 2013

L'ESFORÇ I L'ATZAR

Un dia, no fa pas gaire, algú em va dir: «si desitges molt una cosa, acabaràs aconseguint-la, però l’has de desitjar amb totes les teves forces». 

A priori, pot sonar a tòpic o a conte de fades, tanmateix, si hi rumiem una mica, ens adonarem que és absolutament cert. Es tracta del famós «voler és poder» que tantes vegades hem sentit dir. Quan desitgem quelcom, sigui el que sigui, si realment la necessitat d’aconseguir allò és imperiosa, farem mans i mànigues per assolir l’objectiu. I amb esforç i constància aconseguirem acomplir el somni, d’una manera o d’una altra, més tard o més d’hora, però ens en sortirem.

Els grans avenços de la humanitat no són més que desitjos d’algú que s’han acomplert amb tenacitat, esforç i molta perseverança. I això ho explico als meus fills quan s’enrabien perquè no aconsegueixen mantenir dreta una torre altíssima feta de peces petites de fusta. Els dic que han de ser pacients, no tenir pressa, que han de saber reforçar la part de baix, que han de procurar anar col·locant una peça damunt de l’altra sigil·losament, intentant no moure l’estructura global. Que, en cas que es cansin, han de parar, reposar, meditar la millor estratègia, i continuar. Els recordo que res a la vida no et ve regalat i que tot suposa un esforç. Els recalco que tan important és l’objectiu final com el camí que fas per arribar-hi, i els animo a intentar fer realitat tots els seus somnis, per més difícils que els puguin semblar.

Evidentment, entre tu i jo, també hi ha un altre factor que sovint hi juga un paper clau: el de la sort.
...Però això no els ho dic als nens, perquè m’interessa inculcar-los la cultura de l’esforç i perquè vull que aquesta màgia la descobreixin per atzar!
;-)

2 comentaris:

  1. Et mantindré el secret i no diré als teus nens que la sort també hi juga un paper important, però vigila que són molt llestos i d'aquí a res els tindràs llegint el teu blog ... llavors el secret desapareixerà!

    Com sempre, un post genial!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja!!
      Moltes gràcies, bonica!!
      ...Sobretot per guardar-me el secret.
      ;-)

      Elimina